Live your dream and wear your passion

Wederom Turnclub P.i.T podium in Kesteren

Vandaag kwamen er negen P.i.T turnsters in actie op de rayonwedstrijd in Kesteren. Zes turnsters gingen zelfs huiswaarts met een medaille! 

Vijf instappers D3 beten het spits af met mooie oefeningen. 
Caitlin Trzupek begon wat onzeker op balk waardoor ze daar wat puntjes liet liggen maar ze herpakte zich sterk en werd op de 3 andere toestellen 1e waardoor ze allround ook de 1e plaats behaalde.  
Gwendolyn Timmermans turnde boven verwachting. Op elk toestel zetten ze mooie oefeningen neer en dit werd dan ook beloond met een 2e plaats.
Elysha Lawalata had een geweldige start op balk, dit werd beloond met een eerste plaats op dit toestel. Ook op de andere toestellen turnde zij mooie oefeningen. Ze eindigde op de 3e plaats.
Fabienne Fluit was met haar oefeningen iets te gehaast waardoor ze haar netheid verloor en hierdoor punten liet liggen. Ze eindigde op de 11e plek.
Maureen Eggink turnde goede oefeningen. Helaas liet ze op vloer wat punten liggen waardoor ze op de 10e plaats eindigde. 

In wedstijdronde 3 kwamen er nog eens vier turnsters in actie bij de pupillen 2 D2 en Pupillen 2 D3.
Meike Zeldenrust begon zeer sterk op balk met een plaatje van een oefening. Dit hield ze ook de rest van de wedstrijd vol. Ze eindigde op een welverdiende 4e plaats.
Maaike van de Lagemaat heeft ondanks een struikeling in haar aanloop een mooie sprong neer gezet. Ze heeft een constante wedstrijd geturnd en dit werd beloond met de 3e plek.

Kristina had er weer zin in vandaag. Na een 4e plek op haar eerste wedstrijd begon ze met een nette oefening op vloer. Op balk haalde ze de 1e plek met een score van 14.500! Uiteindelijk werd Kristina 3e! 
Jitske had vandaag niet helemaal haar dag. Ze turnde niet de wedstrijd die ze gehoopt had. Maar ze heeft ook mooie dingen laten zien. Zoals hoge zwaaien aan brug. Ze eindigde op een 16e plek.

We zijn trots op wat de meiden hebben laten zien en hebben bereikt in de afgelopen maanden. Op naar de finales!

kesteren

1e voorwedstrijd van het Rayon in Culemborg.

Vandaag turnden 13 turnsters van P.i.T hun 1e voorwedstrijd van het Rayon in Culemborg. In de ochtend startten Kim Butz, Noa-Mae Blackwell, Shin van Voorthuizen (junior divisie 3), Jasmijn Middelman (senior divisie 3) en Lieke van Cleef (pupil 2 D1). Lieke was zenuwachtig, maar vastberaden te knallen vandaag. Ze heeft laten zien dat ze prachtig kan turnen, op vloer werd dit beloond met het hoogste cijfer in haar categorie op dit toestel. Na een goede meerkamp, kreeg Lieke het zilver omgehangen.
De junioren begonnen hun wedstrijd op sprong, dit toestel turnden ze naar behoren. Op brug liet Noa-Moa mooie houdingen zien. De landing na de afsprong verliep niet vlekkeloos, toch wist Noa-Mae nog het hoogste cijfer op dit toestel te behalen. Kim liet vooruitgang op brug zien en ook haar acrobatiek op balk gaat vooruit. Shin had ook een goede dag en zat lekker in de wedstrijd. Op zowel sprong, balk (ondanks een val) als vloer behaalde zij de hoogste score en aan het eind van de wedstrijd kreeg zij welverdiend de gouden medaille omgehangen. Kim en Noa-Moa werden knap vierde en vijfde.
Jasmijn werkt hard aan de verbetering van haar oefeningen en vandaag was dit voornamelijk zichtbaar bij haar balk- en vloeroefening. Een verbindingseis gehaald en een mooie vloeroefening neergezet. Jasmijn werd welverdiend 4e!
In wedstrijd 2 was het de beurt aan instapper Alyssa de Greef (D1) en senior Norely Wijnholds (senior divisie 4). Voor beide turnsters hun eerste echte wedstrijd van dit seizoen. Ze hebben mooie elementen laten zien en zijn tevreden en met een ervaring rijker richting huis gegaan. Alyssa werd 11e en Norely 21e. 
In de laatste wedstrijdronde kwamen Daantje de Vries, Emma van Eden en Steffanie Bos in actie in de categorie jeugd divisie 3. Alle drie de turnsters zaten lekker in de wedstrijd en turnden naar behoren. Op balk werden persoonlijke successen behaald door een nieuwe afsprong bij Steffanie, een stabiele oefening van Emma en nieuwe gymnastische sprongen van Daantje. Bij het inturnen op vloer - laatste toestel -kwam Daantje vervelend ten val en blesseerde hierdoor haar knieën. Een vloeroefening turnen zat er helaas niet in. Daantje, je bent een topper en we weten dat jij op dit niveau thuishoort! De volgende keer sta je er weer! Na deze wedstrijd kreeg Steffanie goud en Emma zilver omgehangen.
Op de andere baan turnden Anna de Jonge, Femke Jansen, Tara Tollenaar en Sara Bos. Deze turnsters hebben de afgelopen weken hard gewerkt om hun oefenstof onder de knie te krijgen en wat genoten ze vandaag. Anna werd 11e, Femke 12e, Tara 14e en Sara 17e.
De trainsters kijken terug op een leuke en leerzame wedstrijddag!

image2
 
image1

Turnclub P.i.T met dertig medailles huiswaarts 

Afgelopen weekend vond de Turn Totaal Breda Cup plaats, maar ook de 1e voorronde voor een aantal tweede en derde divisie turnsters van P.i.T in Amersfoort. Een druk weekend voor P.i.T waarbij sommige turnsters zelfs twee dagen achter elkaar hun kunsten mochten laten zien, maar wanneer je dertig medailles mee naar huis mag nemen ben je als club trots, heel trots. 

Op zaterdag kwamen 21 turnsters uit divisie 1 t/m 3 in actie tijdens de Turn Totaal Breda Cup. De pupillen 1 N3 Quinty van Ingen en Noortje Dekker begonnen de dag sterk met 4 medailles op sprong, balk en vloer. De 8 N1 turnsters Fien Cornelissen, Lize van Elst, Chayenne Raaijmakers, Esmée Koudijs, Rozemarijn de Bree, Yuna Pels, Emma vd Heuvel en Izzie Schardijn vulden dit aan met nog eens 10 medailles. Na deze wedstrijd was het de beurt aan jeugd E turnsters Daantje de Vries, Steffanie Bos en Emma van Eden die samen 4 medailles bij elkaar turnden en debutante Jasmijn Middelman Senior C deed daar nog een schepje bovenop met een bronzen plak.
Zeven bovenbouw turnsters uit divisie 1 en 2 Marleen Epskamp, Sofie Radstaake, Olivia vd Heuvel, Marit van Rabenswaaij, Ilse Heuseveldt, Tina Hooijer, Rosan Schrama sloten de dag ook nog eens verrassend af met 8 medailles. 

Zondag de tweede wedstrijddag in Breda. Alyssa vd Linde, Anne Roos Mulders en Noa Bast (instap N3) mochten in wedstrijdronde 2 aan de slag. Alle drie hebben ze hun best gedaan en genoten van de wedstrijd. Ze hebben heel wat ervaring opgedaan tijdens hun tweede echte wedstrijd.

Bij de junioren divisie 3 turnde Kim Butz vandaag voor het eerst een nieuwe sprong op een wedstrijd. Shin van Voorthuizen turnde een nette brugoefening, op vloer en balk maakte zij helaas wat foutjes. Noa-Mae Blackwell ging naar huis met ZILVER voor sprong! 

Lieke Snoijink en Jaël Zuidema (jeugd N4) begonnen de wedstrijd op balk. Lieke liet een prachtige oefening zien en mocht hiervoor het GOUD ontvangen. Jaël werd helaas benadeeld op sprong, maar ook zij is weer een ervaring rijker en laat groei zien in haar programma!

Ook in Amersfoort werd de eerste voorronde geturnd van de regio voor Jeugd E turnsters Emma van Eden en Daantje de Vries. Steffanie Bos kon hier helaas niet aan mee doen vanwege het feit dat de wedstrijd op zondag is geplaatst. Emma turnde niet zo’n stabiele wedstrijd, maar turnde wel een nieuwe en hele mooie sprong! Zij werd 16e. Daantje turnde zich met haar prachtige uitstraling naar het GOUD en is al verzekerd van de halve finale. 

Sofie van Elst en Marleen Epskamp (Junior C) turnden direct tegen 38 andere turnsters vanuit het hele district. Op Marleen zijn we bere trots, tweede dag op rij wedstrijd en ook nog eens voor het eerst in lange tijd een stabiele wedstrijd zonder grote fouten! Ze bezette de 24e plaats. Sofie wist zich in dit grote en sterke veld naar een 7e plek te turnen! De doorstroming is nog niet bekend, maar een plaatsing voor de kwart finale zit er waarschijnlijk al wel in! 

Na een druk weekend is P.i.T weer trots op haar knappe pupillen en trainersteam, heel trots.

q
 
groep

Heuseveldt van Turnclub P.i.T Nederlands Kampioen 

Afgelopen weekend turnden vier turnsters van Turnclub P.i.T hun Nederlands Kampioenschap en toestelfinales tweede divisie in Alphen aan de Rijn. Maar liefst zeven landelijke medailles werden mee naar huis genomen door deze kleine vereniging. 

Izzie Schardijn beet het spits af in de enorm sterke categorie pupil 1 N2. Een mooie meerkamp zette zij neer met hier en daar wat onscherpe momentjes. Een prachtige 7e plaats was voor Schardijn. Op zondag kwam zij nog in actie tijdens drie toestelfinales. Op rek werd ze knap 6e. Op de toestellen balk en vloer wist Schardijn zelfs de zilveren medaille te veroveren! 

Ilse Heuseveldt (Jeugd D) is helemaal in haar element in de keuze oefenstof. Zo scoort zij dit hele seizoen al medailles en zij maakte dit zaterdag af met een dik verdiende gouden meerkamp medaille. Op zondag werd het feestje compleet voor Heuseveldt door ook op brug en balk de titel te veroveren. De zilveren medaille voor sprong was nog een prachtig cadeautje. 

Sofie van Elst en Kiara Muller sloten zaterdag de meerkamp finale af met een 30e en 6e plaats in de categorie Junior C. Van Elst had enorme pech op balk, maar turnde de rest van haar wedstrijd een mooi programma voor een eerstejaars junior. Muller liet ook iets teveel puntjes liggen op sprong en balk om mee te kunnen doen voor de medailles. 
Op zondag mochten beide dames nog in actie komen op de toestelfinale balk, waar van Elst vocht als een leeuwin en dit voldoende bleek voor een 7e plaats. Muller bleef stabiel en mocht haar turncarrière prachtig afsluiten met een laatste bronzen NK medaille. 

Maar liefst 15 turnsters van Turnclub P.i.T wisten zich dit seizoen te plaatsen voor de NK's. Nog 8 turnsters komen in actie op het NK 1e divisie op 10 en 11 juni in Duiven. 

0001

Gouden dag voor Turnclub P.i.T tijdens clubteams 

Amersfoort - Afgelopen zaterdag vonden de regionale clubteam wedstrijden plaats in Amersfoort. P.i.T was met 5 teams vertegenwoordigd waarvan 3 teams naar het goud grepen, 1 team naar het zilver en 1 team werd respectievelijk 5e.

Het team van de voorgeschreven oefenstof D1 bestond uit Nathalie Haanstra, Femke Brouwer en Lieke van Cleef. Deze meisjes moesten het opnemen tegen oudere turnsters met een hoger niveau. De turnsters zaten niet heel lekker in de wedstrijd, maar sprongen wel knap voor het eerst over de Pegasus. Dit team werd 5e.

Het team N3/N4 bestond uit Jaël Zuidema, Lieke Snoijink, Emma van Eden en Steffanie Bos. Daantje de Vries kon helaas niet deelnemen vanwege een blessure, maar was wel aanwezig om haar team te supporten. Mooie oefeningen vlogen ons om de oren en dit team kreeg dan ook verdiend het zilver omgehangen. 

Het team supplement E werd vertegenwoordigd door Nienke Ditewig, Shin van Voorthuizen, Kim Butz en Noa Mae Blackwell van OKV Harmelen. Zij presteerden allen goed op de toestellen waar zij werden ingedeeld. Ook dit team mocht op het hoogste podium plaatsnemen. 

Team supplement C bestond uit Sofie Radstaake, Marleen Epskamp, Ilse Heuseveldt, Kiara Muller en Sofie van Elst. Dit team turnde op alle 4 de onderdelen sterk en stonden na 1 wedstrijd eerste in de tussenstand. Er moesten echter nog 4 teams turnen in de ronde daarna, maar zij gingen er niet voorbij.

Team supplement A/B had pittige concurrentie, maar onze Britt Keizer, Rosan Schrama en eerstejaars junioren Olivia van den Heuvel en Marit van Rabenswaaij lieten zien als team niet te breken te zijn. Vooral op sprong en brug turnden zij sterke oefeningen. Tina Hooijer is helaas geblesseerd maar was aanwezig als supporter. Ook dit team sloot deze fantastische dag af met goud. 

001

Turnclub P.i.T behaalt landelijk eremetaal

Bellingwolde - Afgelopen weekend stonden 8 turnsters van P.i.T op de halve finale NK divisie 2 en 3. Maar liefst 6 daarvan plaatsten zich voor de halve finale en ook werd er goud, zilver en brons meegenomen naar huis. 

Op zaterdag beet Lieke Snoijink (Pupil 2 N3) het spits af. Zij turnde een mooie wedstrijd en greep hiermee naar de zilveren medaille. Ook is er nog een kans dat ze op brug mag turnen tijdens de toestelfinale, ze is hier reserve. Daantje de Vries (Jeugd N4) liet punten liggen op brug waardoor het podium net buiten haar bereik kwam, maar een mooie 5e plaats zorgde wel voor een NK ticket en een toestelfinale sprong! 

Ook Shin van Voorthuizen (Jeugd E) wist met haar 5e plaats een NK ticket in de wacht te slepen. Ook werd zij eerste op vloer met als gevolg een toestelfinale. 

Jasmijn Middelman (Junior D) kwam tekort om mee te doen voor de finaleplaatsen. Zij werd respectievelijk 13e in een sterk veld. 

Op zondag begonnen we de dag met Izzie Schardijn (Pupil 1 N2). De concurrentie is enorm hoog in dit niveau, maar Izzie liet zich niet imponeren. Ze turnde een mooie wedstrijd en pakte de bronzen medaille! Toestelfinales op rek, balk en vloer waren een mooie bonus. 

Marleen Epskamp (Jeugd D) begon met een kostbare val van balk en turnde niet optimaal ondanks een mooie brugoefening! De 22e plaats was helaas niet voldoende voor NK plaatsing. 

Kiara Muller en Sofie van Elst (Junior C) turnden beide in een andere baan, maar lieten prestatie na prestatie zien. Sofie heeft enorm veel vorderingen laten zien na haar promotie vanuit de derde divisie vorig jaar en zelfs het podium kwam nu wel heel dichtbij. Ze werd 5e en behaalde ook een toestelfinale balk.

Kiara liet zien de beste te zijn deze wedstrijd. Ze pakte knap goud en behaalde net als Sofie een toestelfinale op balk. 

image2
 
image1
 
image3

Turnclub P.i.T pakt landelijk eremetaal in Zierikzee 

Zierikzee - Afgelopen zaterdag vond de 1/4 finale van N2 en divisie 2 plaats in het verre Zierikzee. Alle zes de P.i.T turnsters plaatsten zich voor de halve finale NK en twee turnsters gingen zelfs met een gouden en zilveren medaille naar huis. 

Rozemarijn de Bree (Instap N2) moest vroeg uit de veren om het spits af te bijten. Ze turnde een mooie wedstrijd met zelfs een tweede plaats op rek. Zelfs met een val van de balk werd de Bree heel knap vierde en plaatste zich hiermee ruimschoots voor de halve finale.

Izzie Schardijn (Pupil 1 N2) turnde in een ontzettend sterk deelnemersveld. Ze turnde niet haar beste wedstrijd, maar haar dik verdiende 1e plek op balk zorgde ervoor dat ze zich wel ruimschoots plaatste voor de halve finale met een negende plek allround.

Ilse Heuseveldt en Marleen Epskamp (Jeugd D) begonnen goed op vloer met prima oefeningen. Op sprong gooide Heuseveldt hoge ogen met haar huizenhoge tsukahara waar ze maar liefst 13.475 voor scoorde. Ook op brug scoorde ze 13.000, bijna een punt hoger dan de tweede plek! Ze kon een val van balk dan ook prima hebben en werd ruimschoots eerste met 2,5 punt verschil. 

Epskamp overtrof zichzelf deze wedstrijd. Geen gekke fouten en haar oefeningen straalden rust en beheersing uit. Helaas moest ze wel een val van balk incasseren, maar ze werd knap 10e in een veld waar 17 turnsters doorstromen. 

Kiara Muller en Sofie van Elst (Junior C) lieten mooie oefeningen zien! Muller was vrijwel foutloos ondanks haar onzekerheid vooraf. Vooral haar brugoefening lukte eindelijk zoals zij dit al zolang graag wilde laten zien. Op vloer scoorde ze een monsterscore van 12.750 en pakte hiermee de zilveren medaille. Van Elst promoveerde dit seizoen van divisie 3 naar 2. Een pittige uitdaging die ze knap aan gaat! Mooie oefeningen met hier en daar nog wat ruimte voor verbetering in D scores. De tiende plaats en een ticket voor de halve finale  zijn binnen voor van Elst!

pit1
 
pit2

P.i.T zet eerste stappen richting NK eerste divisie

Breda - Afgelopen zaterdag vond de eerste kwalificatie van de eerste divisie turnen plaats. Met tweemaal eremetaal en meerdere turnsters die zich met één kwalificatie wedstrijd al definitief hebben geplaatst voor de halve finale kon P.i.T met opgeheven hoofd naar huis. 

De instappers N1 Chayenne Raaijmakers, Esmée Koudijs en Emma van den Heuvel waren erg onder de indruk van de grote turnzaal en het turngeweld. Foutloos hebben de dametjes dan ook nog niet geturnd, maar wat een potentie was er aanwezig. Raaijmakers pakte heel knap brons, Koudijs werd 6e en van den Heuvel werd 11e van de 20 instappers.

Marit van Rabenswaaij en Olivia van den Heuvel (Junior B) zijn eerstejaars junior en moesten het ook opnemen tegen meisjes van een jaar ouder. Van Rabenswaaij moest vorig seizoen zelfs promoveren en turnde deze wedstrijd maarliefst twee niveau's hoger. Van den Heuvel turnde een prachtig en stabiele wedstrijd, maar liet helaas veel punten liggen op brug. Ze werd 8e. Van Rabenswaaij was weer in haar element. Mooie oefeningen en slimme keuzes zorgden voor een bronzen plak! 

Tina Hooijer turnt ook in deze categorie, maar was op zondag ingedeeld. Zij turnde een plaatje van een brugoefening met een afsprong die ze pas een week kan en liet ook op sprong zien wat we van haar gewend zijn. Hooijer werd knap 7e in een sterk veld. 

Sofie Radstaake (Jeugd C) moet van ver komen. Na twee en ook na drie toestellen stond ze echter derde in het klassement. Brug is nog haar zwakste toestel waar ze helaas grote fouten moest incasseren en dus een lage score. Toch werd ze nog heel knap 9e !

Van Rosan Schrama en Britt Keizer (eerstejaars senior A) werd er bij voorbaat niets verwacht. Een sterk veld met veel oudere turnsters dus plaatsing voor de halve finale was vrijwel onmogelijk. Voor Britt was het ook nog maar de vraag of ze op tijd fit zou zijn met een enkel en rugblessure. Schrama turnde een top wedstrijd zonder grote fouten en daarmee zagen we dat de mooie uitvoering van elementen belangrijker is dan de moeilijkheid. Ze werd erg knap 4e. Keizer turnde voor het eerst een nieuw vluchtelement in haar brugoefening met succes. Wel moest ze ook een foutje incasseren op brug en ook op sprong moest ze punten inleveren. Toch eindigde ze heel knap op de 11e plaats tussen grote namen! Schrama pakte ook direct al haar halve finale ticket mee, voor Keizer is dit nog even spannend.

Roze podium voor Turnclub P.i.T in Culemborg

Ook in Culemborg hebben negen meiden van P.i.T goed gepresteerd afgelopen weekend.

Maar liefst zes medailles werden er mee naar huis genomen waarvan drie op hetzelfde podium! 

In de eerste wedstrijdronde was het de beurt aan Denise Rebergen en Amber van der Molen  (Jeugd D2). Maar liefst 31 deelnemers in deze categorie, toch hielden de meiden zich heel erg goed staande op sprong, brug en vloer. Op balk ging het echter behoorlijk mis waardoor er weer veel punten ingeleverd werden. Toch werd Amber 11e en Denise nog knap 16e ! 

In de tweede wedstrijdronde turnden Lieke Snoijink en Jaël Zuidema (Pupil 2 N3).

Lieke en Jaël lieten beide een foutloze wedstrijd zien. Lieke liet een plaatje van een balk oefening zien en scoorde maar liefst 15.500 punten op dit toestel. Ook Jaël liet een balkoefening zien die de trainers van haar kennen tijdens de trainingen en behaalde ook een mooie score van 14.800. Beide meiden wisten knap het podium te behalen. Lieke pakte het goud en Jaël werd knap 3e!

In dezelfde wedstrijd ronde turnde op de andere baan ook Jeugd N4. Daantje de Vries en Emma van Eden. Helaas kon Steffanie Bos niet deelnemen aan de wedstrijd door ziekte.

Daantje en Emma turnden beide een goede wedstrijd. Emma behaalde voor haar nette  balkoefening een hoge score van 13.800. Helaas liet Daantje op dit onderdeel wat punten liggen. Daantje liet een prachtige vloeroefening zien en liet haar concurrentie op dit toestel ver achter zich. Daantje ging naar huis met een bronzen medaille. Met een klein verschil van 0.243 behaalde Emma net geen podiumplaats en werd 4e.

Nathalie Haanstra, Lieke van Cleef en Femke Brouwer (Pupil 1 D1) turnden in de laatste ronde hun wedstrijd. Alle drie hebben ze een wedstrijd neergezet zonder grote fouten. Hier en daar werden de trainers verrast door de cijfers van de jury maar dat mocht de pret niet drukken want het podium kleurde roze. Nathalie pakte het goud, Lieke het zilver en Femke het brons van de 22 deelnemers in hun categorie!

image3

image1

image2

image1

image2

image3

Start unknown Finish Unforgettable
‘If you can dream it, you can do it.’