Live your dream and wear your passion

Hoe werkt Freerunning

Dagelijkse obstakels krijgen een andere betekenis met freerunning
Het verplaatsen van A naar B kan op vele manieren. Springen, klimmen, balanceren, zwaaien, hangen en uiteenlopende tricks staan bij Freerunning centraal.
De obstakels zijn alledaagse dingen als muurtjes, hekken, trappen, buizen en palen. Alles waar over gesprongen en gerend kan worden, kan onderdeel uitmaken van een freerunning parcours. De trucs en tricks maken het plaatje compleet en maken van freerunning een ongekend populaire urban streets activiteit.
Deze coole beweegvorm staat dichtbij de belevingswereld van jongeren. Met enkele toestellen, matten en materialen in de gymzaal heb je zo een uitdagend Freerunning parcours uitgezet. Freerunning kan dus ook heel goed in een gymzaal uitgevoerd worden. Freerunning gaat om het mooi en efficiënt bewegen.

875ddb52b2b6e5d5863eb641d47bda01

Er zijn nu ongeveer 25 Freerunners binnen P.I.T. die iedere zaterdag weer trainen om beter te worden en om plezier te hebben. Vooruitgang zie je ook iedere les weer en het is zeker leuk om de gezichten te zien van de kids die weer wat nieuws kunnen. "Mogen we salto's maken?" is meestal de eerste vraag als ze binnen komen en een trampoline zien. Het is dan erg moeilijk om nee te zeggen omdat ik weet dat ze het kunnen. Bijna iedereen kan nu salto's zonder hulp. "Ik kan het niet" is bij de meesten ook overgegaan in "Ik zal het proberen".

Freerunning is dus zeker een succes geworden en hopelijk dat er binnenkort nog meer kids aanmelden om zo nog meer plezier te hebben en te kunnen genieten van bewegen.

Start unknown Finish Unforgettable
Live your dream and wear your passion