Live your dream and wear your passion

RECREATIE TURNEN

Op meerdere locaties worden door onze vereniging een aantal lesuren gegeven door een team van enthousiaste trainsters.
Bij de indeling van het lesrooster is rekening gehouden met zoveel mogelijk spreiding van het aanbod.
Dit betekent, dat u (of uw kind) veelal op diverse dagen bij ons aan de activiteiten kunt deelnemen. Er zijn dus verschillende groepen,  ieder op hun eigen niveau.

Wekelijks bieden wij onze leden:

Peutergym - voor meisjes en jongens van 2/3 jaar
In een gezellige sfeer maakt deze jonge groep kinderen kennis met de turnsport.
Op een eenvoudige wijze worden dingen spelenderwijs aangeleerd. Met hulp van de leiding worden al koprollen gemaakt, leren ze balanceren, duikelen, rollen, zwaaien en natuurlijk ontbreken de spelletjes ook niet.
Bij inschrijving van het lidmaatschap krijgen deze kinderen een gymkidsmap. Zij kunnen een sticker verdienen als ze een onderdeel alleen kunnen. Thuis kunnen ze dan laten zien wat ze al hebben geleerd.

Recreatie Turnen – meisjes 4 t/m 12 jaar (zie lesrooster welke leeftijden)
In deze groep leer je alle basisoefeningen zoals handstand, koprol, springen, zwaaien aan de brug, lopen over de evenwichtsbalk en nog veel meer. Er wordt gedifferentieerd op niveau, dit houdt in dat de kinderen die al iets verder zijn, ook meer aangeboden krijgen.  Tijdens sommige lessen wordt gewerkt met ‘Gymmieturnen’. Dit houdt in dat de kinderen een map krijgen waar zij flippo’s in kunnen verzamelen. Deze flippo’s verdienen ze wanneer de meisjes een nieuw onderdeel beheersen.

De P.i.T + groep – Voor oud selectie turnsters en meiden/vrouwen vanaf 14 jaar
De P.i.T + is een groep voor zowel beginners als gevorderden in het turnen.
Elke week traint deze groep 1,5 uur. Er wordt begonnen met een goede warming-up, daarna wordt er aan lenigheidstraining gedaan en een aantal krachtoefeningen waarbij vooral de buikspieren aan bod komen. Vervolgens komen de toestellen aan de beurt.
De ene week kan dat b.v. sprong en brug zijn of balk en tumblingbaan of ringen en een acrobatiekbaantje waarbij vanuit de
minitrampoline allerlei oefeningen worden aangeleerd, van de handstand overslag tot de arabier flik-flak salto.
Iedereen turnt op haar eigen niveau; of je nu nog een koprol moet leren of al toe bent aan een salto maakt niet uit, er is voor iedereen voldoende om te leren.

De trainingen bij P.i.T zijn op verschillende dagen, die je kan vinden bij Lesrooster.

Start unknown Finish Unforgettable
‘If you can dream it, you can do it.’